Breviar on-line

Vizitatori on-line

Avem 8 vizitatori online

Traducere / TranslationAngajari


Designed by:
Moses Moses
Bine aţi venit !
Admitere 2022 PDF Imprimare Email
Scris de prof. ing. Florin Moize   
Luni, 02 Mai 2022 12:04

ADMITEREA ÎN CLASA A IX-A LA SEMINARUL LICEAL

”SF. IOSIF” - BACĂU

AN SCOLAR 2022-2023

„În acest timp în care glasul lui Dumnezeu pare sufocat de „alte voci” iar propunerea de a-l urma pe Cristos, dăruindu-i întreaga viață, pare mult prea grea, fiecare comunitate creștină, fiecare credincios trebuie să-și asume cu responsabilitate misiunea de a promova vocațiile la preoție și la viața consacrată”.  (Mesajul Sfântului Părinte Papa Benedict al XVI-lea pentru a XLVIII-a Zi Mondială de Rugăciune pentru Vocații).

Conștienți de responsabilitatea și misiunea pe care o avem în Biserica noastră locală, vom organiza și anul acesta concursul de admitere la Seminar pentru anul școlar 2022-2023.

Știm cu toții că, în ultimii ani, opțiunile absolvenților clasei a VIII-a pentru Seminar sunt tot mai puține, iar numărul scăzut al seminariștilor pune sub semnul întrebării viitorul acestei instituții. În aceste condiții, după discuții repetate cu episcopii diecezei noastre și după consultarea Consiliului Prezbiteral în data de 28.04.2022, s-a decis deschiderea clasei a IX-a de seminar și pentru elevii - băieți - care vor să urmeze acest profil, fără a fi seminariști. Pentru a putea completa o clasă, dorim să oferim posibilitatea băieților să frecventeze cursurile clasei a IX-a, profil teologic, de la Seminarul Liceal, fie ca elevi navetiști, fie ca elevi interni, având asigurate, contra cost, cazare și masă. Precizăm încă odată că acești tineri nu vor fi seminariști ci vor avea un program și un regulament diferit.

Ultima actualizare în Miercuri, 15 Iunie 2022 16:55
Citeşte mai mult...
 
Olimpiada Națională de Religie 2022 PDF Imprimare Email
Scris de prof. ing. Florin Moize   
Duminică, 01 Mai 2022 10:34

În perioada 27 aprilie - 1 mai 2022, a avut loc, la Iași, Olimpiada de Religie Catolică, ediția a XI-a. Printre participanți s-au numărat și șase elevi ai colegiului nostru care au obținut rezultate remarcabile.

La profilul teoretic:

Premiul I: Bejan Sabina (Clasa a XII-a A);

Premiul II: Benchea-Cotaru Alexia-Maria (Clasa a X-a C);

La profilul vocațional:

Premiul II: Vaszi Petruț (Clasa a XI-a E);

Premiul III:

Lețu Ștefan-Cristian (Clasa a IX-a D);

Bejan Robert-Eduard (Clasa a X-a D);

Bereș Marius (Clasa a XII-a D);

Îi felicităm și le dorim mult succes pe mai departe în activitatea școlară!

 
Proiect PROF PDF Imprimare Email
Scris de prof. ing. Florin Moize   
Sâmbătă, 05 Februarie 2022 12:08

Profesionalizarea carierei didactice - PROF -

Colegiul nostru face parte din programul PROF: În școală, cu elevii.

 
Bacalaureat 2021 rezultate PDF Imprimare Email
Scris de prof. ing. Florin Moize   
Vineri, 09 Iulie 2021 22:31

Rezultatele elevilor Colegiului Național Catolic la examenul de bacalaureat 2021.

Promovabilitatea a fost de 94,17%.

 

Ultima actualizare în Luni, 12 Iulie 2021 22:46
Citeşte mai mult...
 
Anunț admitere 2021 PDF Imprimare Email
Scris de prof. ing. Florin Moize   
Joi, 29 Aprilie 2021 10:02

--- ACTUALIZARE 6 MAI 2021 ---

Bacău: Admiterea în clasa a IX-a la Seminarul "Sfântul Iosif", în anul şcolar 2021-2022

"Nu vă fie teamă să acceptaţi provocarea de a anunţa, de a proclama chemarea la viaţa consacrată şi la slujirea sacerdotală. Biserica are nevoie de vocaţii! Când tinerii întâlnesc persoane consacrate credibile, poate cu anumite lipsuri, dar marcate de întâlnirea cu Cristos, îşi dau seama că viaţa are şi alte coordonate şi se întreabă asupra propriei vocaţii." (Papa Francisc, Cuvânt adresat participanţilor la Congresul Centrelor Naţionale Vocaţionale ale Bisericii din Europa).

Urmând îndemnul Sfântului Părinte Papa Francisc, Colegiul Naţional Catolic "Sfântul Iosif" din Bacău organizează concursul de admitere la Seminar pentru anul şcolar 2021-2022.

Planul de şcolarizare prevede o clasă - 24 de locuriprofil teologic.

Înscrierile se fac în perioada 7-14 iunie 2021, direct la sediul Seminarului Liceal "Sfântul Iosif" (Calea Moldovei, nr. 233), între orele 9.00 şi 16.00 sau prin mijloace electronice de comunicare. Se pot înscrie absolvenţii de gimnaziu care nu au împlinit vârsta de 18 ani şi care au media minimum 9 la purtare.

Candidaţii vor susţine probele de aptitudini marţi, 15 iunie 2021, începând cu ora 9.00, la Seminarul Liceal "Sfântul Iosif" - Bacău. Aceste probe se desfăşoară on-line, pe platforma Google Meet, iar modalitatea de participare va fi comunicată elevilor înscrişi.

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 Următor > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL