Breviar on-line

Vizitatori on-line

Avem 8 vizitatori online

Traducere / TranslationAngajari


Designed by:
Moses Moses
Bacău: Început de an şcolar la Colegiul Naţional Catolic "Sfântul Iosif" PDF Imprimare Email
Scris de ing. Florin Moize   
Luni, 05 Septembrie 2022 14:07

Bacău: Început de an şcolar la Colegiul Naţional Catolic "Sfântul Iosif"

Încă de la primele ceasuri ale dimineţii de 5 septembrie 2022 curtea Seminarului Liceal din Bacău a început să prindă culoarea tinereţii odată cu revenirea la şcoală a seminariştilor şi elevilor Colegiului Naţional Catolic "Sfântul Iosif". Elevi, cadre didactice şi părinţi vizibil emoţionaţi au participat la momentul de debut al noului ciclu educativ destinat călăuzirii minţilor şi inimilor spre împlinirea umană! La ceremonia de deschidere au participat: Excelenţa Sa Iosif Păuleţ, păstorul Diecezei de Iaşi, preoţii formatori, profesorii şi personalul auxiliar al şcolii, la care s-au alăturat preoţii oaspeţi veniţi din împrejurimile Bacăului.

În cadrul cuvântului de învăţătură, Preasfinţitul Iosif i-a îndemnat pe elevi să devină specialişti în umanitate. În primul rând prin asimilarea cunoştinţelor întregului patrimoniu cultural al omenirii descoperind mai ales sensurile lucrurilor pentru a ajunge la fericire; apoi, prin descoperirea şi trăirea valorilor fundamentale ale vieţii şi prin discernerea a tot ceea ce este bun, frumos şi adevărat. În al treilea rând elevii au fost invitaţi să ţină cont de relaţia cu colegii lor întrucât şcoala este locul unde nu se poate trăi de unul singur, de aceea este necesară deschiderea spre ceilalţi pentru a construi o relaţie de prietenie frumoasă şi curată, bazată pe respect şi colaborare, acordând o atenţie deosebită celor mai slabi şi fragili.

 

Excelenţa Sa le-a transmis profesorilor să fie experţi în materiile pe care le predau şi să devină căi de cunoaştere a adevărului, să înţeleagă problemele elevilor, să le răspundă la întrebările lor legate de sens, să indice căi de solidaritate şi să înveţe generaţia tânără să fie buni cetăţeni ai lumii şi autentici martori ai credinţei.

La sfârşitul celebrării euharistice părintele Anton Săboanu, directorul Colegiului Catolic, a reamintit celor prezenţi că, după timpul de vacanţă şi odihnă, a sosit timpul şcolii, timp de studiu şi renunţare, străduinţă şi sacrificiu, întrucât numai pe această cale se poate valorifica acea demnitate pe care Creatorul a sădit-o în fiecare persoană umană, demnitate care nu dă dreptul nimănui să trăiască la periferia existenţei umane, deoarece am fost creaţi, înzestraţi şi dăruiţi de Dumnezeu ca fiinţe unice, irepetabile şi de neînlocuit, cu un rol, loc şi vocaţie unice.

Ceremonia de deschidere a noului an şcolar s-a încheiat cu implorarea binecuvântării lui Dumnezeu pe care Preasfinţitul Iosif a împărţit-o tuturor celor prezenţi spre rodnicia parcursului educaţional.

Pr. Ioan Balan

* * *

Album foto Facebook

Mai multe imagini de la acest eveniment puteţi vedea în: 5 septembrie: Bacău: Început de an şcolar la Colegiul Naţional Catolic "Sfântul Iosif"