Breviar on-line

Vizitatori on-line

Avem 14 vizitatori online

Traducere / Translation



Angajari


Designed by:
Moses Moses
Hram 2013 PDF Imprimare Email
Scris de ing. Florin Moize   
Luni, 18 Martie 2013 10:05

Într-o atmosferă solemnă, în cadrul Sfintei Liturghii de hram, a avut loc depunerea relicviilor Fericitului Papă Ioan Paul al II-lea, a sfântului Ioan Bosco și a sfintei Tereza a Pruncului Isus.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Msgr. Petru Gherghel, episcop de Iași. Această sărbătoare a avut un caracter aparte întrucât a precedat un moment important din viața Bisericii, alegerea noului Papă.

 

 

În predica sa, ne-a vorbit despre importanţa şi necesitatea rugăciunii pentru noul papă şi pentru mijlocirea Sfântului Iosif, aceştia fiind prin viaţa şi trăirea lor spirituală exemple de umilinţă demne de urmat de orice creştin.

Caracterul solemn al celebrării a fost dat şi de cântările pregătite din timp cu ardoare. Acestea au cerut din partea corului implicare şi dăruire şi au oferit Sfintei Liturghii o armonie şi o frumuseţe aparte.

Pentru a întregi sărbătoarea, după Sfânta Liturghie, directorul seminarului, pr. dr. Anton Săboanu i-a invitat pe oaspeţii prezenţi la celebrare la un pahar cu vin și cozonac, timp în care şi-au putut împărtăşi impresiile şi bucuria festivităţii.

Fotografii puteți vedea în albumul foto.

Comorașu Alexandru-Petruț

Ultima actualizare în Luni, 02 Mai 2022 11:07