Breviar on-line

Vizitatori on-line

Avem 9 vizitatori online

Traducere / Translation



Angajari


Designed by:
Moses Moses
Sf. Iosif - Hram 2015 PDF Imprimare Email
Scris de Pr. Tarciziu Gradinaru   
Vineri, 20 Martie 2015 19:35

Hramul seminarului

Pe 19 martie este sărbătoarea sfântului Iosif şi hramul seminarului nostru care se află sub ocrotirea acestui patron. Spre deosebire de ceilalţi ani, în care seminariştii noştri se pregăteau intens de toate detaliile pentru această sărbătoare în casa noastră de la Bacău, anul acesta Preasfinţitul Petru Gherghel şi-a exprimat dorinţa de a-i vedea pe toţi seminariştii (liceeni şi studenţi) la Institutul Teologic din Iaşi. Acest lucru nu s-a mai petrecut din 2006 de când seminarul mic şi-a început activitatea în noua casă din Bacău. 


Aşa că, joi dimineaţă la ora 8:00, am pornit din Bacău, iar în jurul orei 10:30 am ajuns la Iaşi. Am participat cu toţii la Sfânta Liturghie de hram care a început la ora 11:00, Liturghie prezidată de Preasfinţitul Petru Gherghel la care au concelebrat şi aproximativ 60 de preoţi. Cântările din timpul Jerfei Sfinte au fost interpretate de corul seminariştilor din Iaşi care prin cântec ne-au înălţat inima la Dumnezeu. În cadrul Liturghiei cei 14 studenţi din anul IV au primit slujirea lectoratului, iar cei 18 studenţi din anul V ministerul acolitatului. După Sfânta Liturghie am fost invitaţi să luăm masa împreună cu seminariştii de la Iaşi, iar în jurul orei 15:00 ne-am pornit spre Bacău.


Îi mulţumim lui Dumnezeu şi sfântului Iosif pentru această sărbătoare frumoasă şi momentele de comuniune pe care le-am trăit la Iaşi.

Album foto

 

 

sem. Daniel Chihalău

Ultima actualizare în Luni, 02 Mai 2022 11:06