Breviar on-line

Vizitatori on-line

Avem 19 vizitatori online

Traducere / TranslationAngajari


Designed by:
Moses Moses
Campus pentru ministranţi - 16 mai 2015 PDF Imprimare Email
Scris de Pr. Tarciziu Gradinaru   
Luni, 18 Mai 2015 16:52

CAMPUS PENTRU MINISTRANŢI

 

La Seminarul "Sfântul Iosif" din Bacău s-a desfăşurat, pe data de 16 mai 2015, campusul vocaţional pentru ministranți şi tineri. Au participat aproximativ 160 de ministranţi din 48 de parohii dornici să înţeleagă mai bine voinţa lui Dumnezeu în legătură cu ei şi ce presupune pregătirea în vederea preoţiei.

 

Campusul a început în jurul orei 9:30 când ministranţilor, organizaţi pe grupe, le-a fost prezentată clădirea seminarului. La ora 10:30 a avut loc celebrarea Sfintei Liturghii prezidată de PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, alături de care au concelebrat preoţii parohi sau vicari care i-au însoţit pe ministranţi la acest campus. Corul seminarului, condus de Pr. prof. Ignat Cristian, a animat cântările de la Sfânta Liturghie. După celebrarea Jertfei lui Cristos, ne-am adunat cu toţii în sala de festivităţi unde Pr. director Anton Săboanu a prezentat obiectivele formării din seminar, subliniind faptul că seminarul nu este doar un simplu liceu, dar e o şcoală cu un specific aparte unde se urmăreşte în primul rând un discernământ vocaţional şi o pregătire specială în această direcţie. Seminariştii au pregătit pentru momentul acesta o scenetă, iar Preasfinţitul a concluzionat întâlnirea din sala de festivităţi îndemnându-i pe ministranţii şi tinerii prezenţi să se gândească mai mult asupra chemării lui Dumnezeu care poate face ca ministrantul de azi să fie preotul de mâine.

După masa de prânz pregătită de surori, ministranţii au participat la activităţi recreative şi sportive pe terenul de fotbal sau în sălile de sport.

Sperăm ca bunul Dumnezeu să-i lumineze şi să-i călăuzească pe toţi aceşti tineri, şi din rândul lor să cheme slujitori vrednici care să-l urmeze şi să-l slujească în sfânta preoţie.

 

Mulţumim tuturor părinţilor parohi şi colaboratori care se ocupă de ministranţi şi-i ţin aproape de ei şi de biserică şi totodată mulţumim ministranţilor şi tinerilor care au participat la acest campus.

 

Pr. Tarciziu Grădinaru

Album foto

Ultima actualizare în Luni, 02 Mai 2022 10:47