Breviar on-line

Vizitatori on-line

Avem 6 vizitatori online

Traducere / TranslationAngajari


Designed by:
Moses Moses
Început 2015-2016 PDF Imprimare Email
Scris de ing. Florin Moize   
Vineri, 11 Septembrie 2015 13:47

Deschiderea solemnă a anului şcolar 2015 - 2016

la Seminarul din Bacău

Luni, 14 septembrie 2015, în solemnitatea Înălțării Sfintei Cruci, la Seminarul Liceal „Sfântul Iosif” din Bacău, a avut loc deschiderea solemnă a noului an şcolar 2015-2016. Sfânta Liturghie solemnă a fost celebrată la ora 10:30, fiind prezidată de PS Aurel Percă, Epicop Auxiliar de Iaşi. Au concelebrat Pr. Dr. Anton Săboanu, directorul Colegiului Naţional Catolic „Sf. Iosif” Bacău, Pr. Dr. Benone Farcaș, rectorul Institutului Teologic Romano-Catolic din Iaşi, Pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, Pr. Gheorghe Cojocaru, preoţii care lucrează în seminar şi alţi preoţi oaspeţi. În jurul altarului au fost prezenţi şi ceilalţi profesori, seminariştii, elevii şi numeroşi credincioşi.

 

Încă din primele ore ale dimineții au venit elevii, pentru a participa la deschiderea noului an şcolar. La ora 10:00 a sosit Preasfințitul în aplauzele celor aflați în fața instituției noastre și s-a întâlnit cu un grup de elevi și eleve din clasa a IX-a. Eu au mărturisit bucuria și emoția de a face parte din Colegiul băcăuan.

La începutul Sfintei Liturghii, PS Aurel Percă a implorat binecuvântarea lui Dumnezeu asupra preoților, profesorilor și tuturor care contribuie la progresul uman și spiritual al Liceului și Seminarului. În cuvântul de învățătură al Preasfințitului, un loc important l-a avut rolul educației în formarea noilor generații. Acest lucru este posibil împlinid cuvântul din Evanghelie: „Atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât l-a dat pe Fiul său Unul-Născut, ca oricine crede în El să aibă viață veșnică!”. Seminariștii și elevii au nevoie de creștere și maturizare la lumina învățăturii ce izvorăște din înțelepciunea Crucii Învățătorului nostru.

A fost invitat și Domnul Stavarache, primarul municipiului Bacău să transmită un cuvânt din partea instituției administrative locale. Domnia sa a invitat atât pe elevi cât și pe profesori la disciplina educației a cărei finalitate nu se vede acum, ci în viitor. A făcut un apel de suflet spunând că pentru țara noastră astăzi, trebuie mai mult studiu și mai multă rugăciune.

La sfârşitul celebrării Pr. Dr. Anton Săboanu, directorul Colegiului, a vorbit foarte delicat despre tinerii elevi, care au aceleași problemele trăite și de alții în epocile anterioare, însă trebuie să se încreadă în profesorii și formatorii de astăzi pentru:

ü a descoperi familia Colegiului,

ü a se convinge de propria demnitate și valoare,

ü a-și dezvolta propriile competențe

ü a ajunge la o libertate educată.

Seminariștii și elevii au fost informați de spiritul de jertfă și de iubire care guvernează corpul profesoral, personalul auxiliar și formatorii Colegiului nostru. S-au adus mulțumiri credincioșilor darnici din toată dieceza și tuturor celor care contribuie cu munca și rugăciunile lor pentru buna desfășurare a formării generației actuale în general și formarea noilor slujitori ai altarului în mod special.

Preasfințitul Ep. Aurel Percă a încheiat celebrarea cu binecuvântarea specială și a declarat deschis anul de învățământ 2015 – 2016. Rămânem uniți în studiu și rugăciune pentru folosirea judicioasă a timpului și resurselor dăruite nouă în fiecare zi de Dumnezeu cu infinită generozitate.

 

Pr. Serafim Romila

Fotografii de la deschiderea anului şcolar 2015-2016 în albumul foto.


Prof. ing. Florin Moize

Ultima actualizare în Marţi, 15 Septembrie 2015 17:17