Breviar on-line

Vizitatori on-line

Avem 8 vizitatori online

Traducere / TranslationAngajari


Designed by:
Moses Moses
Hram 2016 PDF Imprimare Email
Scris de Pr. Tarciziu Gradinaru   
Luni, 21 Martie 2016 14:07

Hramul Seminarului


Sâmbătă, 19 martie 2016, s-a celebrat hramul Seminarului şi Colegiului „Sf. Iosif” din Bacău.  La solemnitate au luat parte, alături de seminariști și formatorii lor, elevii Colegiului Naţional Catolic „Sf. Iosif” din Bacău, profesorii, părinții seminariștilor și mulți credincioși din Bacău şi din comunităţile apropiate. Părintele Isidor Dîscă, decan de Bacău, a prezidat celebrarea însoțit de Părintele Director Anton Săboanu, Părintele Gheorghe Cojocaru precum și preoții vecini. La loc de cinste, între invitați, s-au aflat reprezentanţi ai autorităţilor locale.

 

Misiunea profetului a fost întotdeauna superioară așteptărilor lumii, iar împlinirea profețiilor dumnezeiești a depășit tot ce și-ar fi putut închipui omul mai frumos. Astfel, în pedagogia divină, Dumnezeu găsește căi necunoscute, dar fascinante, pentru a fi căutat cu nesaț de către om. În măsura în care devine conștient și responsabil de împlinirea, în sine, a misiunii lui Dumnezeu, omul este înnobilat în fața cerului și înfrumusețat în fața semenilor. Cu astfel de imagini și exprimări din inimă, Părintele predicator Gheorghe Cojocaru, i-a provocat şi edificat pe cei prezenţi. Sfântul Iosif a fost şi rămâne un model de slujire, de asumare şi împlinire a propriei vocaţii, de supunere a propriei voinţe la voinţa lui Dumnezeu.

La sfârşitul celebrării Părintele Director Anton Săboanu, înainte de a mulţumi tuturor pentru participare, încredere, susţinere, a spus: „… Ancoraţi în credinţă, conştienţi de propriile limite, îndrăznim să visăm…. O facem de 22 de ani, ca Seminar la Bacău, o facem de 10 ani în acest sediu ridicat cu atâta zbucium şi trudă, o facem de 23 de ani ca liceu, ca şcoală ancorată în valorile credinţei şi moralei creştine! Iar visul nostru nu este doar un vis, el devine realitate: 195 de preoţi, 2.000 de absolvenţi de liceu, 145 de profesori care, pe parcursul anilor, au lucrat la formarea şi devenirea acestor tineri.

La ieşire, pe platoul din faţa Seminarului, participanții au fost serviţi cu vin şi cozonac, aşa cum a devenit deja o tradiţia, cu ocazia hramului.

Sfântul Iosif să mijlocească haruri pentru toți cei care conduc, învață și muncesc în Colegiul şi Seminarul nostru şi pentru cei care ne stau alături cu rugăciunea şi ajutorul lor.


Album foto

 

Pr. Serafim Romila

Ultima actualizare în Luni, 02 Mai 2022 11:05