Breviar on-line

Vizitatori on-line

Avem 99 vizitatori online

Traducere / Translation



Angajari


Designed by:
Moses Moses
Evenimente
Olimpiada Națională de Religie 2022 PDF Imprimare Email
Scris de ing. Florin Moize   
Duminică, 01 Mai 2022 10:34

În perioada 27 aprilie - 1 mai 2022, a avut loc, la Iași, Olimpiada de Religie Catolică, ediția a XI-a. Printre participanți s-au numărat și șase elevi ai colegiului nostru care au obținut rezultate remarcabile.

La profilul teoretic:

Premiul I: Bejan Sabina (Clasa a XII-a A);

Premiul II: Benchea-Cotaru Alexia-Maria (Clasa a X-a C);

La profilul vocațional:

Premiul II: Vaszi Petruț (Clasa a XI-a E);

Premiul III:

Lețu Ștefan-Cristian (Clasa a IX-a D);

Bejan Robert-Eduard (Clasa a X-a D);

Bereș Marius (Clasa a XII-a D);

Îi felicităm și le dorim mult succes pe mai departe în activitatea școlară!

 
Hram 2018 PDF Imprimare Email
Scris de ing. Florin Moize   
Marţi, 20 Martie 2018 01:40

Duminică, 18 martie 2018, s-a celebrat hramul Seminarului şi al Colegiului "Sf. Iosif" din Bacău. La sărbătoare au luat parte, alături de seminarişti şi preoţii formatori ai lor, elevii Colegiului Naţional Catolic "Sfântul Iosif" din Bacău, profesorii, părinţii seminariştilor şi mulţi credincioşi din Bacău şi din comunităţile apropiate, prezenţi în ciuda vremii dificile. Părintele Isidor Dîscă, decan de Bacău, a prezidat celebrarea, iar cuvântul de învăţătură a fost oferit de părintele Cristi Fodor, director spiritual şi profesor la Institutul Teologic "Sfântul Iosif" din Iaşi.

Ultima actualizare în Luni, 02 Mai 2022 11:04
Citeşte mai mult...
 
Invitaţie la hram 2018 PDF Imprimare Email
Scris de ing. Florin Moize   
Vineri, 16 Martie 2018 21:02

Invitaţie la hram


Duminică, 18 martie, Colegiul Naţional Catolic "Sf. Iosif" din Bacău îşi sărbătoreşte patronul spiritual. Cu această ocazie preoţii, seminariştii şi toţi cei care lucrează în Colegiu vă invită să luaţi parte la Liturghia de hram care va fi celebrată la ora 10:30.

 

 

Ultima actualizare în Luni, 02 Mai 2022 11:04
 
Hram 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Pr. Tarciziu Gradinaru   
Marţi, 21 Martie 2017 19:37

Celebrarea hramului

 

la Seminarul Liceal și Colegiul Național „Sf. Iosif” din Bacău

 

 

Luni, 20 martie 2017, s-a celebrat hramul Seminarului şi Colegiului „Sf. Iosif” din Bacău. La solemnitate a fost prezent Preasfințitul Petru Gherghel, Episcop de Iași, în jurul căruia au slujit la altar încă 22 de preoți: Părintele Director Anton Săboanu, Părintele Isidor Dîscă, decan de Bacău, preoți profesori precum și preoți din parohiile din Bacău şi din împrejurimi.

Ultima actualizare în Luni, 02 Mai 2022 11:04
Citeşte mai mult...
 
Campus vocaţional 2016 la Seminar PDF Imprimare Email
Scris de ing. Florin Moize   
Luni, 16 Mai 2016 13:35

Bacău: Campus vocaţional la Seminarul Liceal

Sâmbătă, 14 mai 2016, la Seminarul Teologic Liceal "Sfântul Iosif" din Bacău s-a desfăşurat campusul vocaţional pentru ministranţii şi adolescenţii din Dieceza de Iaşi. Au participat 183 de tineri şi ministranţi din 41 de parohii care au dorit să afle mai multe despre tot ceea ce presupun Seminarul şi formarea pentru sfânta Preoţie.

Activităţile au început la ora 9.00, când ministranţii au fost întâmpinaţi de către seminarişti care le-au prezentat întregul campus al Seminarului.

La ora 10.30 a avut loc sfânta Liturghie prezidată de pr. Eduard Soare, delegatul PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi. În cadrul predicii, pr. Eduard i-a invitat pe toţi cei prezenţi să conştientizeze că fiecare face parte dintr-un plan de iubire al lui Dumnezeu şi că, pentru a face acest lucru, ar trebui să răspundem cu toţii la câteva întrebări esenţiale: Cum m-a condus Dumnezeu să ajung aici? De ce doreşte Dumnezeu să fiu aici? Încotro îmi conduce Dumnezeu paşii?

După sfânta Liturghie, ministranţii au fost invitaţi cu toţii în aula mare a Seminarului în care au putut viziona o piesă de teatru inspirată din parabola fiului risipitor pe care au jucat-o seminariştii clasei a XII-a.

În continuare, pr. director Anton Săboanu a prezentat oferta educaţională a Seminarului şi a Liceului Catolic din Bacău subliniind că aceasta vizează dezvoltarea şi maturizarea fiecărui tânăr pe cele trei planuri: spiritual, uman şi intelectual.

A urmat masa de prânz pregătită şi servită de surori, după care ministranţii au fost invitaţi la activităţi sportive şi recreative care au constat într-un minicampionat de fotbal şi diferite alte jocuri: tenis de masă, biliard, table, şah, jocuri de cărţi.

Ne rugăm bunului Dumnezeu să-i lumineze pe toţi aceşti tineri şi adolescenţi cu lumina Duhului Sfânt şi să cheme pe cât mai mulţi dintre ei să-l urmeze pe drumul sfintei Preoţii!

Mulţumim familiilor acestor tineri care au păstrat vie în sufletul lor flacăra credinţei şi tuturor preoţilor care se îngrijesc de ei şi care îi ajută să fie receptivi la chemarea lui Cristos, bunul păstor. Mulţumim tuturor pentru prezenţă şi fie ca Dumnezeu să vă copleşească cu harul său!

Pr. Cătălin Farcaş

 

Mai multe imagini de la acest eveniment puteţi vedea în Albumul foto: 14 mai: Bacău: Campus vocaţional la Seminarul Liceal

Ultima actualizare în Luni, 02 Mai 2022 10:46
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 Următor > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL