Breviar on-line

Vizitatori on-line

Avem 88 vizitatori online

Traducere / Translation



Angajari


Designed by:
Moses Moses
Evenimente
Sf. Iosif - Hram 2015 PDF Imprimare Email
Scris de Pr. Tarciziu Gradinaru   
Vineri, 20 Martie 2015 19:35

Hramul seminarului

Pe 19 martie este sărbătoarea sfântului Iosif şi hramul seminarului nostru care se află sub ocrotirea acestui patron. Spre deosebire de ceilalţi ani, în care seminariştii noştri se pregăteau intens de toate detaliile pentru această sărbătoare în casa noastră de la Bacău, anul acesta Preasfinţitul Petru Gherghel şi-a exprimat dorinţa de a-i vedea pe toţi seminariştii (liceeni şi studenţi) la Institutul Teologic din Iaşi. Acest lucru nu s-a mai petrecut din 2006 de când seminarul mic şi-a început activitatea în noua casă din Bacău. 

Ultima actualizare în Luni, 02 Mai 2022 11:06
Citeşte mai mult...
 
Campus vocational 2014 PDF Imprimare Email
Scris de ing. Florin Moize   
Marţi, 13 Mai 2014 10:48

Bacău: Campus vocaţional

La Seminarul "Sfântul Iosif" din Bacău s-a desfăşurat, pe data de 10 mai 2014, campusul vocaţional pentru ministranți, organizat de Oficiul pentru Vocaţii. Au participat 155 de ministranţi din 30 de parohii dornici să înţeleagă mai bine voinţa lui Dumnezeu în legătură cu ei şi ce presupune pregătirea în vederea preoţiei.

Campusul a început la ora 9.30 când ministranţii s-au adunat în amfiteatrul seminarului pentru un scyrt program recreativ animat de clownii de la Oratoriul „Don Bosco” a părinţilor salizieni din Bacău. La ora 10.30 a avut loc celebrarea sfintei liturghii prezidată de pr. Felician Tiba, alături de care au concelebrat preoţii parohi sau vicari care i-au însoţit pe ministranţi la acest campus. La predică, pr. Felician a subliniat faptul că Dumnezeu ne vorbeste nu atât prin revelații particulare cât mai ales prin intermediul celor din jurul nostru: părinţi, preoţi, prieteni. La această chemare noi trebuie să răspundem printr-o acceptare liberă a voinţei sale căutând să apelăm la toate mijloacele de sfinţire pe care ni le-a lăsat la îndemână. După celebrarea sfintei liturghii a urmat prezentarea Seminarului şi a Liceului Catolic iar pr. Felician Tiba, pr. Gabriel Balint, pr. Valeriu Ciorbă şi pr. Ştefan Ciubotaru le-au povestit ministranţilor momente din parcursul lor vocaţional dorind să le arate acestora frumuseţea şi importanţa chemării la sfânta preoţie. După masa de prânz, ministranţii au participat la activităţi recreative şi sportive pe terenul de fotbal sau în sălile de sport.

Sperăm ca bunul Dumnezeu să-i lumineze şi să-i călăuzească pe toţi aceşti tineri, şi din rândul lor să cheme slujitori vrednici care să-l urmeze şi să-l slujească în sfânta preoţie.

Detalii legate de admiterea la seminar găsiţi aici.

Fotografii puteţi găsi la albumul foto.

Mulţumim tuturor părinţilor parohi şi colaboratori care se ocupă de ministranţi şi-i ţin aproape de ei şi de biserică.

Pr. Cătălin Farcaș

Ultima actualizare în Luni, 02 Mai 2022 10:47
 
Hramul Seminarului 2014 PDF Imprimare Email
Scris de ing. Florin Moize   
Miercuri, 19 Martie 2014 20:23

Într-o atmosferă de entuziasm , ca în fiecare an, la data de 19 martie întregul Colegiu Catolic se reunește

pentru aniversarea patronului liceului, sfântul Iosif.

Un număr de 18 preoți, întregul corp profesoral, majoritatea elevilor de la Colegiul Catolic dar și mulțimea credincioșilor,
au fost cu toții prezenți și alături de noi la aceasta mare bucurie.

În centrul sărbătorii s-a aflat Sfânta Liturghie prezidată de P.S.  Aurel Percă, în cadrul căreia totul a căpătat un aer solemn datorită importanței evenimentului.

Subiectul  principal al predicii a fost măreția omului de rând, făcând referire la Sfântul Iosif. Patriarhul măreț cum este el numit, a fost înălțat de Dumnezeu pentru simplitatea sa și acceptul oferit Domnului față de misiunea încredințată. Lecția pe care ne-o învață acesta este cea a fidelității și încrederii în Dumnezeu care are un plan pentru fiecare.

De-a lungul celebrării, liturghia a fost animată de corul seminarului, care a avut parte de o pregătire specială, anterioară acestui eveniment.

Cu toții s-au arătat încântați de frumusețea cântării pregătite, ba chiar unii au afirmat că anul acesta corul s-a prezentat cel mai bine comparativ cu ultimii ani.

La finalul Sf. Liturghii ne-au vorbit pe rând, pr. dr. Anton Săbăoanu și P.S. Aurel Percă. Fiecare și-a prezentat o mică reflexie asupra a ceea ce a însemnat această zi. A urmat apoi, pe platou, servirea participanților cu o mică gustare din partea Seminarului.

Datorită muncii celor implicați s-au primit aprecieri din partea tuturor iar noi ne bucurăm de încă un hram frumos în  cadrul comunității noastre.

Fotografii puteti vedea in albumul foto.

Bișog Ionuț

Clasa a XI-a E

Ultima actualizare în Luni, 02 Mai 2022 11:07
 
Hram 2013 PDF Imprimare Email
Scris de ing. Florin Moize   
Luni, 18 Martie 2013 10:05

Într-o atmosferă solemnă, în cadrul Sfintei Liturghii de hram, a avut loc depunerea relicviilor Fericitului Papă Ioan Paul al II-lea, a sfântului Ioan Bosco și a sfintei Tereza a Pruncului Isus.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Msgr. Petru Gherghel, episcop de Iași. Această sărbătoare a avut un caracter aparte întrucât a precedat un moment important din viața Bisericii, alegerea noului Papă.

 

Ultima actualizare în Luni, 02 Mai 2022 11:07
Citeşte mai mult...
 
EuroScola 2013 PDF Imprimare Email
Scris de ing. Florin Moize   
Joi, 14 Februarie 2013 18:15

 

PARLAMENTARI  PENTRU O ZI

Ultima actualizare în Luni, 02 Mai 2022 11:03
Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 Următor > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL